Hallgatóink rólunk

Ádám Cintia

Ádám Cintia

"Lassan egy éve dolgozom a Diakónia Keresztény Alapítványnál. Szociális munkásként látom azt, hogy sokkal több emberre lenne szükségünk a hátrányos helyzetűek érdekében. Mindenkinek csak ajánlani tudom a szakot!"

Cintia 2013-ban fejezte be a PKE Szociális munka szakát.

2014.07.10.

Hulubán Zsolt

Hulubán Zsolt

"Unod, hogy nem érted szüleid; nagyszüleid miért lógnak folyton az unalmas híradókon, vitaműsorokon?! Nem érted a politikát? Magam is így voltam ezzel. Aztán a szociológia szakon tanultak rávezettek dolgokra. "

Zsolt 2008-ban végzett a Szociológia szakon.

2014.07.07.

Szabó Zoltán-Attila

Szabó Zoltán-Attila

"A mai napig pályázatok írásával és menedzselésével foglalkozom. Gyakran találkozok olyan feladatokkal, melyek elvégzésében segít az egyetemi évek alatt megszerzett tudás (...) A pályázatok szükségességének bizonyítása során gyakran támasztom alá indoklásomat statisztikai adatokkal, vagy épp a megpályázott program társadalmi szükségességét mutatom be szociológiai szakszerűséggel."

Zoli a PKE pályázati referense, 2008-ban végzett a Szociológia szakon.

2014.07.07.

Szyártó József

Szyártó József

”Azon veszed magad észre, hogy ezen dolgokat már tapasztaltad, láttad de már érted is, mondhatjuk dekódolhatod a mindennapi eseményeket. A szociológia egy alaptudás a nagyvilágba való belépéshez és elhelyezkedéshez; lehetőségeket nyit, s csak rajtad áll, melyiket választod.”

Szyártó József, Szociológia, II. év, 2013-2014-es tanév

2014.07.05.

Szabó Magdolna

Szabó Magdolna

"Sokan első hallásra nem is tudják, hogy mi az a szociológia, de az embernek egy különleges világra ad rálátást később (...) A szociológia szakon azt tanulhatjuk meg, hogyan tekintsünk a társadalomra összefüggéseiben"

Szabó Magdolna, Szociológia, II. év, 2013-2014-es tanév

2014.07.04.

Nagy Emőke Rozália

Nagy Emőke Rozália

"(...) már gyermekkoromban megérintett a rászorulóknak való segítségnyújtás szükségessége. E téma fölött soha nem tudtam „simán” átsuhanni, mindig szükségét éreztem a rászoruló embertársakon való segítségnyújtásnak, kinek-kinek a lehetősége, tehetősége szerint. De látnom kellett, hogy ez kevés. Az egész társadalmat kell megmozgatni, felrázni a segítségnyújtás érdekében. És figyelmeztetni a hatóságokat is társadalmi kötelezettség vállalásuk teljesítésére. Hogy ezeket a magamra kötelező értékűnek tekintett feladatokat maradéktalanul teljesíteni tudjam, felette szükségesnek láttam a szociálpolitikai ismereteim bővítését. Így jutottam el a PKE Szociálpolitikai mesterképző tagozatra. Életcélom az elesetteken való segítségnyújtás, a hátrányos és halmozottan hátrányos emberek támogatása, pártfogolása. A szemükben megcsillanó örömkönny minden fizetségnél többet ér. Ha felemelkedésüket segítem, én is emelkedek. És ez mindennél többet ér!"

Nagy Emőke Rozália, Európai szociálpolitikák, II. év, 2013-2014-es tanév

2014.07.02.

Takács Andrea

Takács Andrea

"Érdekel, hogy mi az emberi viselkedés mozgatórugója, a körülvevő társadalom működése, nos ezekre és ehhez hasonló kérdésekre a szociológia tudott választ adni. Emellett több új szó is gazdagítja ma már a szókincsem, mint a hipotézis, deviancia, módusz, medián, létminimum, szórás, szubkultúra és még sorolhatnám... aztán ott van még az SPSS. Maga az SPSS program számomra egy rejtély volt, amit ma már sikeresen tudok alkalmazni."

Andi 2012-ben végzett a PKE Szociológia szakán.

2014.07.02.

Sitnicov Ioana

Sitnicov Ioana

"A szociológia mindenkinek való! (...) Olyan tudomány ez, amely segít megismerni a társadalmat, és a társadalomban az embert, de ami nagyon fontos: segít a társadalomban való tájékozódásban. A társadalomról tanulni izgalmas dolog, és a három év úgy repült el, hogy észre sem vettük"

Sitnicov Ioana, Szociológia, III. év, 2013-2014-es tanév

2014.07.01.

Cozlac Diana

Cozlac Diana

"Az európai szociálpolitikák szak segít tovább bőviteni az ismereteimet a társadalom működéséről, átlátni az EU-s folyamatokat; megérteni, hogy mi az, amire szükség van a társadalomban, mivel érhetünk el változást."

Cozlac Diana, Európai szociálpolitikák, I. év, 2013-2014-es tanév

2014.06.27.

Kéri Nikolett

Kéri Nikolett

"Azért választottam a szociális munka szakot, mert szerettem volna segíteni a bajbajutott embereken (...) sokat változtam, olyan fontos értékeket sajátíthattam el, mint az emberség, empátia, melyek napjainkban sajnos egyre kevésbé vannak jelen."

Kéri Nikolett, Szociális munka, II, év, 2013-2014-es tanév

2014.06.18.

Kádas Ferenc

Kádas Ferenc

"Úgy gondolom, a szociológia szak nagyon hasznos, mert ezáltal megértjük a társadalmunkat, amelyben élünk. Megtanulunk olyan felmésérseket készíteni, melyekből számos társadalmi problémára fény derül. Számomra nagyon érdekes terület, és örülök,  hogy ezt választhattam."

Kádas Ferenc, Szociológia, III. év, 2013-2014-es tanév

2014.05.06.